Олександр Миндюк (1942-2011)

Олександр Миндюк (1942-2011) #1

Дивитись історію->

Олександр Миндюк народився 26 березня 1942 р. в м. Бібрка в сім’ї священика. Від батьків успадкував любов до людей, доброту і наполегливість.

Здобував освіту у Львові – у середній школі, згодом медичному училищі та медичному інституті.

Після закінчення навчання працював на Волині. Згодом повернувся до Львова, де з 1975 по 1990 роки працював у Львівській дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» - спочатку ординатором, а потім завідувачем відділення.

З початком демократичних перетворень в Україні, на пропозицію Львівської обласної ради 1-го демократичного скликання у 1990 році очолив новостворену Львівську обласну дитячу спеціалізовану клінічну лікарню. Тут, на посаді Головного лікаря пропрацював понад 20 років – до останніх хвилин свого життя.

Створив дружній, висококваліфікований колектив, здатний вирішувати найскладніші проблеми дитячої медицини. Під його керівництвом лікарня неодноразово очолювала рейтинги кращих медичних закладів України. Його стараннями у 2010 році статус лікарні підвищено до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Нагороджений багатьма відзнаками уряду та Верховної Ради України. У 2007 році Олександрові Миндюкові присвоєно звання Заслуженого Лікаря України.

Був лікарем від Бога. Усе своє життя присвятив медицині і людям. Пішов у вічність на своєму робочому місці.