Візит Єврокомісара Стелли Кіріакідес у ЗУСДМЦ

15.07.2022

Наш Центр відвідали Єврокомісар з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес, Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, Голова Львівська обласна державна адміністрація Максим Козицький , Директор Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис .

 

Посадовці мали можливість ознайомитись з роботою нашого Центру та Клініки Дитячої Онкології та Трансплантації Кісткового Мозку в умовах воєнного часу. Наші фахівці розповіли про маршрут пацієнта лікарні від госпіталізації до виписки, та про виклики, які успішно долає команда Центру в складних умовах війни.

Директор Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрій Синюта показав, як змінюється наша лікарня. Гості могли особисто побачити оновлені відділення інтенсивної терапії, хірургічне відділення, Клініку трансплантації кісткового мозку, а ще - поспілкуватись із батьками важкохворих дітей, які зараз отримують лікування у лікарні. Візитери підтримали нашу ініціативу щодо розширення закладу. Адже у нашій лікарні отримують спеціалізовану медичну допомогу пацієнти з усієї України, і їхня кількість невпинно зростає.

"У довоєнний час наш Центр щорічно допомагав близько 6-7 тис пацієнтів. З початком війни кількість тих, хто звертається до нас за допомогою збільшується - понад 1000 онкохворих та дітей з рідкісними захворюваннями з усіх регіонів України ми прийняли у нашому закладі", - підсумував Андрій Синюта.

Керівник Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Роман Кізима презентував потужний результат роботи своєї команди за перші пів року від часу відкриття. А також розповів про позитивний досвід евакуації важкохворих дітей за кордон у рамках масштабного проєкту SAFERUkraine, у якому сьогодні беруть участь 16 країн Європи, США та Канада.

Отримали високу оцінку нашої праці від гостей, які залишили запис у Книзі почесних гостей закладу. Принагідно колектив лікарні висловив сподівання на подальшу підтримку наших ініціатив. Адже ми щодня працюємо, аби невідкладна допомога у нас була ще якіснішою, ефективнішою та доступнішою!