4-річний хлопчик з Івано-Франківщини став наймолодшим реципієнтом у нашому Центрі, якому пересадили нирку.

12.10.2022

Ми провели чергову успішну трансплантацію. 4-річний хлопчик став наймолодшим реципієнтом у Центрі, якому пересадили нирку. Донором для хлопчика став тато.

Маленькому Миколці з Івано-Франківщини у 2019 році діагностували хронічний гломерулонефрит. На лікування у наш Центр малюка доправили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. У реанімаційному відділенні лікарні медики стабілізували стан хлопчика. Відтак Миколка понад 1,5 року отримував лікування перитонеальним діалізом під спостереженням наших лікарів.

До операції маленького пацієнта готували кілька місяців: він отримував медикаментозний супровід для корекції ускладнень хронічної хвороби нирок та сеанси плазмаферезу.

Хірурги, які оперували хлопчика, кажуть, що трансплантація у Миколки мала свої хірургічні особливості через вік та вагу і реципієнта, і донора.

«Пересадка дорослого органа маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами і тому анастомози тут «ювелірні», - розповіли медики. Але завдяки фаховості команді лікарів Центру та їхніх колег із Львівської обласної клінічної лікарні трансплантація минула успішно: син і тато почуваються добре, і уже мріють про подорожі, на які досі не могли наважитись через хворобу.

  • Це уже сьома трансплантація нирки дітям у нашій лікарні, з них дві неродинні та п’ять родинних пересадок. «Пацієнти отримують у нас повний цикл лікування: консервативне лікування, нирковозамісна терапія (діаліз), а з 2021 року виконуємо трансплантацію нирки. У Центрі є можливість пройти безкоштовно усі необхідні обстеження для постановки у Лист очікування на трансплантацію», - сказав нефролог Центру Роман Андруневич.
  • Також фахівці нашого центру проводять корекцію імуносупресивної терапії та подальше спостереження за пацієнтами. У ЗУСДМЦ існує спеціальна програма для пацієнтів з хронічною хворобою нирок, за якою специфічну супровідну медикаментозну терапію пацієнт отримує безкоштовно.

Ми пишаємось мультидисциплінарною командою Центру, злагоджена робота якої приносить такі фантастичні результати.

Та дякуємо за співпрацю лікарям Львівська Обласна Клінічна Лікарня.